Citrus i kruka

Svenska
Inbunden
2009
9789153433088
9789153433088

Eva Rönnblom

Från förlaget:
Citrus – en dröm om sol och värme

Citrusträd utövar en alldeles särskild lockelse på många av oss. Frågan är vad det är som gör dem så lockande – solgula citroner, aromatiska mandariner eller kryddiga blad till matlagningen? Kanske är det drömmen om sydligare trakter, och kanske att få utmana vårt lite karga klimat och lyckas med att odla något så exotiskt som citrus.

Ett citrusträd i vacker kruka med väldoftande blommor och dekorativa frukter gör sig bra på fönsterbänken. Under sommaren pryder det sin plats på balkongen, terrassen eller i trädgården. Citron, apelsin, kalamondin och många andra citrusarter bär blommor eller frukt i stort sett året om. Träden blommar i omgångar, ofta samtidigt som de bär mogen frukt.

Men hur sköter man om citrusträdet på bästa sätt? Vilka slags citrus finns att välja på och hur stora blir träden? Alla frågor om skötsel, beskärning, övervintring, användning och mycket annat besvaras i den här vackra, rikligt illustrerade boken. Det är inte så svårt att odla citrus i kruka, bara man vet hur man gör och vad olika citrusträd har för speciella krav. Här delar Eva Rönnblom med sig av sina erfarenheter i text och bild, så att du också kan förverkliga drömmen om ett citrusträd som blommar och ger frukt år efter år!

Årets trädgårdsbok
Nominerad till årets trädgårdsbok 2009 av Stockholms Gartnersällskap.

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Du kan citera ett inlägg genom att använda [quote] taggar.

Mer information om formateringsmöjligheter