Fröbok - från sådd till planta

Svenska
Inbunden
2000
91-89346-17-3
9789127352957

Ulla Hasselmark

Från bokens förord
"Magiska små korn

Jag vet inte hur många tusentals krukor jag stått lutad över i väntan på att den där första lilla gröna tippen ska sticka upp. Jag har ingen aning om hur många växter jag dragit upp från frö, bara att det är många. Men jag vet hur roligt det är. Därför har jag skrivit den här boken med avsikten att locka in dig i frösåddernas underbara värld. Jag vågar påstå att du inte kommer att ångra dig.

Lite såjord, några plastpottor och frön är egentligen allt som behövs för att ta det första steget på denna spännande vandring. För övrigt är världen full av frön; de samlas i drivor på trottorarerna när träden bestämt sig för att så, du kan se dem flyga i vinden, följa med hunden in och guppa på vattnet. Alla är programmerade för att förr eller senare bli en liten planta, det är nog tur att inte alla lyckas.

Läs på och bli skicklig i konsten att väcka ett frö ur vilan. Metoderna är dock många. De som förmedlas i den här boken har jag testat under många år och det har gått ganska bra. Men jag är och förblir en glad amatör med underbart mycket kvar att lära.

Lycka till!
Ulla Hasselmark"

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Du kan citera ett inlägg genom att använda [quote] taggar.

Mer information om formateringsmöjligheter