Gömda Växter i Glömda Trädgårdar

Svenska
Inbunden
1988
91-46-15517-1

Birgitta Carlberg

Text från bokens baksida
"Även trädgårdsväxterna är en del av vårt kulturarv. "Kom liljor och akvileja, kom rosor och saliveja..."
Vid torp och sommarstugor försöker vi återskapa en gammaldags rabatt. Men hur såg den egentligen ut? Vilka var de vanligaste kulturväxterna och hur anlade man trädgården? Alltför lite finns hittills utforskat om tidigare generationers odlarmödor. Birgitta Carlbergs inventering av kulturväxter runt övergivna torp och gårdar är därför ett viktigt bidrag till trädgårdarnas historia. Här kan den hembygdsintresserade som vill att våra gamla kulturväxter ska dokumenteras och bevaras få sakkunnig handledning i sitt arbete. Boken ger därtill en fängslande skildring av svenska bygder i snabb förvandling.

Gömda växter i glömda trädgårdar riktar sig till alla med intresse för hembygdens kulturhistoria, till växt- och naturintresserade, till den som vill anlägga en gammaldags trädgård och till alla som vill veta mer om markerna man rör sig i.

Boken beskriver hur man gör en inventering i sin egen hembygd, hur man finner ödetomterna och identifierar växterna. Mer än 100 växter presenteras med botaniska uppgifter och odlings- och kulturhistoria."

Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Du kan citera ett inlägg genom att använda [quote] taggar.

Mer information om formateringsmöjligheter