Innehåll relaterat till: Stockholm

Övrig trädgård

Zetas i Kungens Kurva, Stockholm, har ett av Sveriges största sortiment av trädgårdsväxter och massor av krukor och interiör. 

Zetas Trädgård är välkänd för sin inspirerande miljö,...

Plantskola

En plantskola och butik i Tyresö med egen odling.

Plantskolan har också en egen blogg....

Plantskola

Hannas Trädgård har försäljning av perenner, buskar och träd. Företaget har också en visningsträdgård, butik med saker för ute och inne och café.

Plantskola

Lidingö Trädgårdscenter är ett familjeföretag som grundades 1970. Här finns förutom perenner, rosor, träd osv. också trädgårdsmaskiner och markläggningsprodukter.

Plantskola

En småskalig handelsträdgård med biodynamiska odlingar, plantaffär och ekologiskt kafé. Säljer perenner, örter och säsongsblommor.

Slott och herresäten

Kring Åkeshofs slott finns en fin slottspark med bland annat ett Orangeri från 1730-talet av arkitekt Carl Hårleman. I parken ligger också växthuset Tulpanens Hus.

Plantskola

Mycket välsorterade när det gäller klematis och rosor, men har också riktig bredd även i övriga sortimentet.

Övrig trädgård

Rosendals trädgård grundades av Svenska trädgårdsföreningen 1861, och det bedrevs bland annat utbildning av trädgårdsmästare under ett halvt sekel.

Övrig trädgård

Waldemarsudde är ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer, vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Parken är kanske mest känd för sina skulpturer, där bland andra Carl Eldh, Herman...

Park och stadspark

Svandammsparken är en park med öppna gräsytor och boulebanor. Där finns också Göstas Trädgård, en trädgård med exotiska växter som ursprungligen kommer från Gösta Zetterqvist. När har skulle...