Nävor

Svenska
2009
Inbunden
2009
9789153429623
9789153429623

Ulla Hårde

Från förlaget:
”När du inte vet vad du vill plantera, välj en näva!”. Orden lär ha sagts av Margery Fish, en av trädgårdsvärldens förgrundsgestalter i England, och som framhöll nävornas fördelar. Här är det Ulla Hårde som lyfter fram nävorna som nya favoriter i våra svenska trädgårdar.

Författaren Ulla Hårde har hämtat inspiration i England till sin bok bok Nävor, som är den första svenska boken om nävor. Hon vill gärna dela med mig av lyckan att odla nävor, då de hör till de mest lättodlade av alla perenner. De är ljuvliga skönheter som förtjänar att lyftas fram i rabatterna.

Boken vänder sig inte bara till den som har en trädgård utan även till alla dem som har terrasser och balkonger med plats för stora krukor. Det finns alltid en plats för nävor.

Nävan är den perfekta nybörjarväxten. Den växer så det knakar och fyller snart ut i rabatter, framför rosor och under buskar och träd. Den är dessutom mycket bra som marktäckare och trivs i både sol och skugga. Vacker är den också, med skira blommor och frodig bladväxt. De är inte så vanliga i Sverige som i England och Danmark, även om vårt eget midsommarblomster tillhör nävorna. Men de är på frammarsch och finns hos alla välsorterade växtförsäljare.

Nävor ingår i den serie som inleds med titeln Prydnadsgräs.

Årets trädgårdsbok
Nominerad till årets trädgårdsbok 2009 av Stockholms Gartnersällskap.

Kommentarer

1.45

nävor

Mycket enkel bok, passar bara för den färska trädgårdsägaren. Men inte ens då blir det speciellt bra. Konstigt uppdelat och inga rödbladiga nävor som är så "inne" nu. Spara pengarna till nåt vettigt istället!

1.45

Re: Nävor

håller med! Småtrevlig läsning i en timme, sedan dess har den samlat damm i bokhyllan.

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Du kan citera ett inlägg genom att använda [quote] taggar.

Mer information om formateringsmöjligheter