Odla Barrväxter

Svenska
2007
Inbunden
2007
978-91-87896-85-9
9789187896859

Brita Johansson

Bokens förord
"Välkommen i barrvärldens famn!
Hos barrträd förenas som hos få andra växter skönhet och funktion. De står för långsiktighet och stabilitet. Många barrväxter kommer genom sin storlek och städsegröna karaktär att för lång tid utgöra dominerade element i trädgården. De bildar en referensram för annan växtlighet.
Det säger sig självt att sådana växter fodrar en medvetenhet hos odlaren både vad gäller målet och medlen. Även om man fascineras av färgskiftningarna hos koniferer är det ändå i huvudsak ett formspråk man talar med deras hjälp. Det kräver kännedom om grammatikens regler, tålamod och kunskap.
Att sätta sig in i hur barrväxter fungerar är inte bortkastad tid. All kunskap om en växt berikar upplevelsen och fördjupar odlarens personliga förhållande till sin planta, en vänskap som inte sällan blir livslång.
Växtsäsongens längd varierar från norr till söder i vårt land men sommarens fägring är ändå som helhet kort. Barrträden sätter färg på senhöstens gråmulna tristess. De hjälper oss genom vintermörkrets kyla och vårvinterns fientliga snålblåst. Vi behöver dem."
Kommentarer

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Du kan citera ett inlägg genom att använda [quote] taggar.

Mer information om formateringsmöjligheter