Stadsträd från A - Z

Svenska
1998
Mjuk pärm
2000
91-7332-935-5

Rune Bengtsson

Från förlagets hemsida
"Varje år planteras tiotusentals träd i svensk stadsmiljö. Rune Bengtsson, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp, har gjort en omfattande studie av vilka stadsträd som använts under en tioårsperiod. Den kunskap som då kommit fram ligger till grund för denna handbok i val av stadsträd. Det är den första bok som på svenska beskriver stadsträdens ursprung, utseende, egenskaper, användningsområde och ståndortskrav på ett samlat sätt.

Städer och tätorter uppfattas i regel som en ogästvänlig växtplats för träd och annan växtlighet, men under förutsättning att markförhållanderna är optimala och att halkbekämpningen med salt kan minimeras, finns det tvärtom mycket goda förutsättningar för stadsträdens trivsel. Valet av art och sort är dock avgörande för att resultatet ska bli det önskade.

I Stadsträd från A till Z beskrivs inte mindre än 400 arter och sorter och förhoppningen är att denna bok ska bidra till ett bättre trädval i svenska städer och tätorter."

Kommentarer

5

En riktigt bra bok att ha som

En riktigt bra bok att ha som stöd när man velar i plantskolan. Tar upp de vanligaste och bästa träden som finns i dagens plantskolesortiment + lite till. Köp den om du gillar träd!

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Du kan citera ett inlägg genom att använda [quote] taggar.

Mer information om formateringsmöjligheter