Innehåll relaterat till: buskar

Plantskola

På 50-talet startades Genbäcks Plantskola, då bestod sortimentet av vedartade växter, och försäljningen skedde delvis via postorder.
Nu finns handelsträdgård och skogsplantodling....

John Brookes
Trädgårdsdesign
Från bokens baksida "How to become your own garden designer. -measure your site -make a plan -pave a terrace -lay a path -build steps -erect a fence...
Plantskola

Granås Handelsträdgård har anor sedan 1940-talet. Försäljning av perenner, buskar och träd. Har egen odling av utplanteringsväxter.

Plantskola

Med perenner, buskar, träd, frukt och bär finns det mycket till trädgården. Men även krukväxter, säsongs-, och snittblommor och dammtillbehör saluförs.

Plantskola

Strax söder om Färjestaden på Öland ligger Thurgårdens Handelsträdgård.
Här finns ett stort utbud av egenodlade sommarblommor men även perenner, rosor, buskar och träd.

Plantskola

Ölands Plantskola började som en partiplantskola 1950.
Nu för tiden riktar man sig främst till privatpersoner och man har ett varierat sortiment med frukt och bär, buskar,träd, perenner...

Plantskola

I Njuruna ligger Norells Trädgård som har det mesta från snittblommor och perenner till träd. De säljer också dammtillbehör och marksten.

Plantskola

Mobackes är ett trädgårdscenter med anor från 1940-talet, här finns ett stort sortiment av både ute och inneväxter. Marksten finns också till försäljning,inspiration kan hämtas från...

Plantskola

Lidingö Trädgårdscenter är ett familjeföretag som grundades 1970. Här finns förutom perenner, rosor, träd osv. också trädgårdsmaskiner och markläggningsprodukter.

Plantskola

Här finns nog de flesta växtgrupper representerade, från kryddor till träd.
De växter som odlas på plantskolan är fria från kemiska bekämpningsmedel.