Test av sekatörer

Har din gamla sekatör klippt sin sista gren? Om det är dags att skaffa en ny sekatör inför JAS beskärningen kan Smartson's test ge tips.

Bäst i test blev den japanska sekatören ARS V-8Z med hela 24 av 25 möjliga poäng.

Till test av sekatörer

Kommentarer

Re: Test av sekatörer

Jag kan inte hålla med om rersultatat för Karlstadredskap. Jag fick lämna tilbaks min eftersom den inte kunde klippa torra perenner. Motskär av plast kan aldrig ersätta metall! Jag varnar även för deras spade, går inte att gräva med om man inte tår i en hög med lös jord...fel vinkel på skaftet gör att i alla fall jag med mina 170 cm inte kan använda den. Tacka vet jag Felcosekatör och Fiskarsspade!

Re: Test av sekatörer

Jag kan hålla med om att Karlstad Redskap inte alltid har så hög kvalitet på alla produkter.
De har flera olika "nivåer" på sina produkter. Att de billigare är av lägre kvalitet håller jag verkligen med om. De lite dyrare har jag personligen aldrig provat, så dem vill jag inte uttala mig om.
Ang sekatörtestet så gällde det deras dyra proffssekatör med motskär av kolstål.
Personligen använder jag också Felco och en gammal mindre av märket Wolf. Den lilla är min stora favorit - toppen för perenner mm men inget för trädgrenar


Re: Test av sekatörer

Bra test! har haft både ARS & Felco i många år och utan tvekan är ARS bäst! bästa stål som håller och lätt att bryna, inga lås som krånglar etc. vilket gör på felco, och fjäder är mycket bättre på ARS och vilken dämpning , sen överlägsen klipp och snitt, skaffade den mindre ARS V7 till min fru som hade en felco 2 tidigare men den får ligga i garaget nu när hon börjat använda ARS som hon blev supernöjd med! fick tips om ARs från en trädgårdsmästare som testat allt så jag rekommenderar Ars,

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Du kan citera ett inlägg genom att använda [quote] taggar.

Mer information om formateringsmöjligheter