Vår Trädgård

Kartonnage
2007
9151847450
9789151847450

Christel Kvant

Inger Palmstierna

Från förlaget:
Vår trädgårdsbok är en heltäckande grundbok som utgår från svenska förhållanden. Här finns de klassiska favoriterna liksom de allra senaste trädgårdstrenderna. 576 sidor med en utsökt kombination av gedigen kunskap och säker stilkänsla.

Boken är uppbyggd av fem delar:

  • Den första delen - Våra trädgårdar, förklarar det allra svåraste - och roligaste - när det gäller trädgården, att skapa en bra grundplan.
  • Del två handlar om Trädgårdens växter, som ju är huvudaktörerna i trädgården. Här presenteras 250 träd och buskar, 50 klätterväxter, 60 lökväxter, 110 sommarblommor, 300 perenner, 63 rosor. Alla växter som presenteras i boken går att få tag på i svenska plantskolor och är anpassade för svenska förhållanden.
  • Del tre heter Trädgårdsrummet och här koncentrerar vi oss på det som skapar helheten i trädgården, exempelvis gräsmattan, stenläggningar och sittplatser.
  • Därefter kliver vi in i Nyttoträdgården. Här presenteras 56 fruktträd, 24 bärbuskar, 100 grönsaker och 40 kryddväxter. Hur mycket man än anstränger sig så kan man råka ut för bakslag. Verklighetens trädgård bjuder också på bladlöss och mjöldagg.
  • I bokens sista del, Växtvård, finner du sakliga råd om hur du handskas med problemen utan att göra våld på miljön.

I boken finns ca 1300 färgfoton, samt trädgårdsritningar och teckningar i färg och svartvitt.

Om författarna:
Huvudförfattare är Christel Kvant, journalist, som ansvarar för trädgårdsrummet, och Inger Palmstierna, hortonom, som står för växtbeskrivningarna och skötselråden. Tillsammans bidrar de också med huvuddelen av bokens fotografier. Båda har tidigare skrivit ett stort antal tidningsartiklar och trädgårdsböcker.
Många av landets främsta experter medverkar också med text och bild:
Peter Gaunitz, vattenväxter och prydnadsgräs, Lars-Åke Gustavsson, rosor, Ulf Nordfjell, växter som klarar kärvt klimat, Philippe Plöninge, grönsaker och växelbruk, Malena Skote, betonggjutning, Clara Lundqvist, planritningar, Gunnel Ginsburg teckningar.


Kommentarer

3.6

Bra nybörjarbok!

En mycket givande bok att sitta och bläddra i som 'nästan nybörjare'. Köpte den för nästan ingenting på bokrean, ett mycket bra köp.

lummer.se - med jord under naglarna

0

Bra bok för alla med

Bra bok för alla med trädgård! Även om man tycker att man kan mycket, är det bra att ha en bok att plocka fram när man behöver kolla något. Här står det mesta man behöver veta, även ett bra urval av växter finns beskrivna!

Skriv ny kommentar

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Du kan citera ett inlägg genom att använda [quote] taggar.

Mer information om formateringsmöjligheter