Hoppa till huvudinnehåll

Besöksträdgårdar och butiker

En pensionerad forskare i botanik, doc. Olof Rune, började anlägga denna trädgård 1989. Idag är det en fjällbotanisk trädgård med över 400 arter över drygt fyra hektar.

Kring Åkeshofs slott finns en fin slottspark med bland annat ett Orangeri från 1730-talet av arkitekt Carl Hårleman. I parken ligger också växthuset Tulpanens Hus.

Åsby Hem & Trädgård i Hallstahammar har växter för både ute och innemiljö, bland inneväxterna har de alltid många olika orkidéer och ett övrigt stort sortiment av rumsväxter exponerade i en mil

Göteborgs botaniska trädgård är med sina 175 hektar en av Europas största i sitt slag. Den odlade delen upptar ungefär 25 hektar och rymmer cirka 16.000 arter och kulturformer. Man har också förnämliga samlingar i sina växthus, bland dem Sveriges största av tropiska orkidéer.

Parken som är döpt efter Samuel Gustaf Hemelin ligger i centrala Luleå. Här finns sommarblomsplanteringar och planteringar med tåliga växter för Norrbotten.

Hannas Trädgård har försäljning av perenner, buskar och träd. Företaget har också en visningsträdgård, butik med saker för ute och inne och café.
STÄNGT tills vidare.

En småskalig handelsträdgård med biodynamiska odlingar, plantaffär och ekologiskt kafé. Säljer perenner, örter och säsongsblommor.