Hoppa till huvudinnehåll

Fem trädgårds-upplevelser du inte vill missa i Göteborg


Delta i en trädgårds-workshop på Göteborgs Botaniska Trädgård

Göteborgs Botaniska Trädgård

Göteborg Botan är ett mycket populärt utflyktsmål för växt-intresserade besökare.

Här odlas ungefär 16000 olika arter, en fjärdedel i växthusen. I samlingarna finns bland annat Sveriges största orkidé-samling och köttätande växter. Missa inte heller den fantastiska körsbärsträds-blomningen på våren!

Allra roligast är det om du deltar på någon av alla utställningar, kurser och workshops som hålls!


Ta en guidad tur bland träd och rosor vid Trädgårdsföreningen

Den här stadsparken är en mycket väl bevarad park från 1800-talet. Här finns tusentals rosor, härliga woodlands, gräsmattor för picknick. Missa inte Palmhuset, ett elegant växthus med palmer och andra tropiska växter.

Utställningar och konserter hålls på Trädgårdsföreningen året runt, det rekommenderas att ta en guidad tur bland träd och rosor! 


Besök köksträdgårds-caféet på Gunnebo Slott och Trädgårdar

Gunnebo Slott och Trädgårdar

Gunnebo Slott har en av de mest kända trädgårdarna i Göteborgsregionen, en 1700-talsmiljö med omgivande trädgårdar. Här finns en lust-trädgård, engelsk park och köksträdgårdar.

Under sommaren finns uppskattad restaurang på slottet, mitt i köksträdgården. Caféet och krogen använder såklart råvaror från de egna trädgårdarna. 


Njut av en picknick vid Tjolöholms Slott och Trädgårdar

Tjolöaholms Slott och Trädgårdar

Tjolöholms slott ligger vid havet några mil söder om Göteborg, ett originellt slott omgivet av skyddande bergspartier. Trädgårdarna kring slottet gör att  slott och natur smälter ihop.

Ett härligt utflyktsmål året runt, ta med en picknick och njut av den i den Engelska Parken!  


Inspireras av små trädgårdar i härliga koloniträdgårdsområden

I Göteborgs stad finns 71 koloniområden, många av dem är en fröjd att promenera i och ger en härlig, kravlös, utflykt från vardagen.

Vill du promenera relativt centralt så finns både Slottskogskolonin, Örgryte koloni och Delsjö koloniträdgårdar, alla med stugor.

Hitta alla koloniområden här.