Hoppa till huvudinnehåll

Inspiration

Trädgårdsdamm - 9 råd för en liten damm

Med en liten damm bidrar du till rikare djur och insekts-liv i din trädgård, och den är ofta en fröjd att se på. Här är nio råd till dig som vill anlägga en liten damm. 

Vilka 9 trädgårdsredskap behöver man?

Det behöver inte vara så komplicerat eller dyrt att bli med trädgård. Med nio redskap har du det du behöver för att komma igång och du klarar dig i många år på bara de här verktygen.

Tips för en snygg vår och påsk-plantering

Tjuvstarta med planteringen om det är väder för det, finns ingen anledning att vänta till påsk även om man vill skapa en påsk-plantering. Låt oss kalla den 'vår-kruka' istället.

Fem annorlunda påskpynt utomhus

Påsk är tid för pynt och för pyssel. Och självklart ska det påskas i trädgården också. Här är fem roliga tips för annorlunda påskpynt utomhus.

Trädens rotsystem - det vi inte ser

Rötternas grundläggande funktion är att försörja en växt med vatten och mineraler. Enkelt kan tyckas. Men växternas rotsystem är mer fascinerande än man kanske kan tro.

Recept på Ramslök

Ramslök är en populär delikatess, för hemmaodlare och på de fina restauranger. Den har breda, gröna, smakrika blad, och snygga vita blommor. Läs mer om växten och hur du använder den i mat.